Tapijt

Heeft u plannen voor een andere vloer? Denk dan ook eens aan TAPIJT. Wanneer u voor tapijt kiest dan kiest u automatisch voor warmte, behaaglijkheid, intimiteit en comfort. Er is bijna geen materiaal dat zo “kamerbreed” is in soorten en kleuren. Wol of synthetisch, een bouclé of hoogpool, extravagant of ingetogen. U mag alles zelf zeggen! Wij stofferen het vakkundig.

Wat kan je doen met tapijt?

Recht toe recht aan stofferen kan natuurlijk altijd, maar denk ook eens aan een BIES of KADERRAND in een contrasterende kleur. Vooral op een trap geeft dit een bijzonder fraai effect. Ingesneden figuren in bijvoorbeeld kinderkamers zijn ook heel leuk, vraag eens naar de mogelijkheden.

Wol – synthetisch of natuurtapijt ?

Elke soort heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Wol is een natuurproduct en is erg veerkrachtig, duurzaam, sterk, brandveilig en vooral mooi. Synthetisch tapijt is meestal lichtecht, elastisch, antistatisch en in veel kleuren te koop. Natuurtapijt is er in bijvoorbeeld cocos, zeegras, sisal of papiertapijt. Eigenlijk is wol ook een vorm van natuurtapijt. Van bijna alle tapijt kunnen wij karpetten maken in allerlei soorten en maten. Sinds enige jaren is er SDX tapijt .SDX is een polyamidevezel met bijzondere eigenschappen. Zo is het chloorbestendig, vuilwerend, UV bestendig en erg onderhoudsvriendelijk. Het garen is door en door gekleurd, de kleur zit als het ware opgesloten in het garen. Ook is het minimaal milieubelastend geproduceerd, met weinig watergebruik en weinig afvalstoffen.

Wij leveren onder andere de volgende merken:

  • Desso
  • Parade
  • Nouwens Bogaers
  • Bonaparte
  • Lifestyle
  • Belakos (SDX)